Lue kirjoitus...

Kuljun koulun vanhemmat nyt facebookissa

Facebookiin on nyt perustettu Kuljun koulun vanhemmat yhteisö . https://www.facebook.com/Kuljun-koulun-vanhemmat-220979248305008/ Käy ty...

sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Lempäälän peruskoulujen kielipolku

Lempäälän kunta on julkaissut tällä viikolla Kielipolku sivun. Sivulla kerrotaan Lempäälän peruskouluissa valittavista kielistä.

Uuden sivuston mukaan A2-kieltä opetetaan Sääksjärven, Kuljun, Moision ja Lempoisten kouluissa. Ryhmän aloittamisen vähimmäiskoko on 16 oppilasta. Kielivalinta on sitova; opiskelu jatkuu 9. luokan loppuun saakka. Vanhemmat saavat kutsun kieli-infoon Wilma-järjestelmän kautta.

Mikä muuttuu Kuljussa?
Viimeiset kaksi lukuvuotta (2016-2017 ja 2017-2018) A2-saksa on ollut tarjolla vain Sääksjärven ja Lempoisten kouluissa. Opetus karsittiin Kuljusta ja Moisiosta, mikä johtui kunnan säästötoimista.
Kuljun koulun oppilaat saivat luvan valita A2-saksa ja matkustaa kielen tunneille Sääksjärven koululle omalla kustannuksellaan. Iso kiitos tästä mahdollisuudesta sekä kunnan sivistystoimeen että Kuljun ja Sääksjärven rehtoreille, jotka sumplivat kahden koulun lukujärjestykset A2-kielen osalta yhteen.
Jatkossa A2-saksan opetusta on tarjolla Kuljun koululla, jos ryhmäkoko saadaan kasaan.

Kannattaa tutustua Kunnan kielipolku sivuun:
http://www.lempaala.fi/palvelut/kasvatus-ja-opetus/koulutus/kielipolku/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti